Er bästa vän.

Om företaget

Tirsta hundsupport är ett företag som hjälper hund och hundägare med olika problem stora som små.

Ett hundproblem är det som ägaren upplever som ett problem. Ett problem kan ha många orsaker, det finns inga snabba lösningar på problem beteenden, jag arbetar för att finna orsaken till problemet och få ett bestående resultat. Det kan t.ex. vara att hunden drar i kopplet, skäller när det ringer på dörren, gör utfall mot andra hundar, biter och tuggar på ägaren, skotträdsla, eller något tävlings moment som inte fungerar. Hunden är väldigt sällan den enda delen i problemet i de flesta fall räcker det oftast att ägaren ändrar sitt beteende för att problemet hos hunden ska försvinna .

Företaget har F-skattsedel Jag samarbetar nu med Medborgar skolan region mitt Sundsvall.

Tirsta Hundsupport Bankkonto: Handelsbanken (6342 709 976 232) Skriv namn, vilken kurs och datumet då kursen startade.

Lite om mig själv

Jag bor strax utanför Fränsta som ligger mellan Sundsvall och Östersund efter E 14 tillsammans med min man och i september flyttade vår 3-åriga schäfer, Lurik in till oss.

Vi har tre vuxna barn Christian med sin fru Helene och deras två barn Amanda och Jesper. Sebastian med sin fru Olga och deras två barn Phillip och Nikolas och så våran dotter Andrea. Barnbarnen är naturligtvis farmors ögonstenar.

Vi har alltid haft djur i familjen det har varit hästar, katter hundar, grisar och en sköldpadda. Jag har alltid haft en önskan om att en gång i tiden äga en schäfer. Anledningen till det var att som 10-åring fick jag gå ut och rasta en, men idag förstår jag att han var nog ute och gick med mig.

Min första schäfer hette Ulvemarkens Bandit som jag tävlade lite i lydnad med varierande resultat. Det visade sig att hans bukspottkörtel inte fungerade så tyvärr blev han knappt fem år, då hade Holevikens Gambi redan flyttat in hos oss. Jag hade tidigare fått en nackskada i en ridolycka som då gjorde sig påmind så det blev inte så mycket tränat ett tag. Nu har jag lagt allt vad tävlingar är åt sidan för jag är mer intresserad av specialsök efter min utbildning på hundcampus.

Parallellt med min utbildning på hundcampus har jag gått klicker utbildning på Chicken camp i Mockfjärd. I den utbildningen ingår introduktion, signalkontroll, kriterier, beteendekedjor och instruera. Det var en fantastisk upplevelse och otroligt roligt att klicka höns.

Där gäller det som i all träning; Tänk, Planera, Träna.

Tajming – när Kriterier – för vad Frekvens – hur mycket

Jag tycker om att prova nya saker, så när jag fick en förfrågan om det var möjligt att en minigris skulle få gå en klicker (hund)kurs (matte vill använda sig av klickern när dom tränar). Ja, det är inte varje dag man får en sådan fråga, så helt klart var minigrisen Sven-Ragnar välkommen och han skötte sig alldeles utmärkt bland sina kurskamrater, hundarna.

© 2013 - Tirsta Hundsupport JOH WEB AND GRAPHICS